Nie lubię tej pory roku. Dni są krótkie, a my żyjemy jak wampiry w ciągłej nocy. Wychodzimy do pracy- noc, wracamy po 17 jest - noc. Nawet nie ma co okien odsłaniać i niepotrzebnie tracić energii na nic nieznaczące czynności. Jak dla mnie pora strasznej melancholii. Dobrze, że kupiłam kolejną książkę Grisham'a, to może przynajmniej kilka długich wieczorów szybciej minie... a do książki najlepiej herbatka z sokiem malinowym i francuskimi rogalikami :D mniami...
Rogaliki z marmoladą
Składniki:
- 1 opak. gotowego ciasta francuskiego,
- ulubiona marmolada, albo powidła,
- 1 jajko,
- cukier do posypania rogalików,
Sposób przygotowania:
1. Przecinamy ciasto francuskie wzdłuż, a następnie wycinamy trójkąty.
2. Na krótszym boku nakładamy marmoladę i zwijamy.
3. W miseczce rozbijamy jajko. Następnie smarujemy rozmąconym jajkiem rogaliki ułożone na blaszce i posypujemy cukrem.
4. Pieczemy w temp. 180-190 st. C przez ok. 20-25 min. ( bez termoobiegu).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :D