Składniki:
1. Kruche ciasto
- kostka masła,
- 1 i 2/3 szkl. mąki
- 2/3 szkl. cukru
- 1 jajko
Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, a następnie zagnieść do uzyskania jednolitej masy. Włożyć do lodówki na 0,5h.
Masa serowa:
- kiełbaska serowa ( przemielony twaróg) masa ok. 25dag
- 1 jajko,
- budyń śmietankowy,
- 0,5 szkl. cukru
Ser, żółtko, budyń i cukier wymieszać razem. Ubić pianę z białka i dodać do masy serowej delikatnie mieszając.
Wylepić foremki do tartelinek kruchym ciastem. Na ciasto nałożyć ulubiony dżem (ja użyłam dżemy z jeżyn), a następnie przy pomocy szprycy nałożyć masę serową.
Piec w temp. 180 st. C przez ok. 30min.
A skąd ta kiełbaska serowa?? Jaką firmę polecasz :):)
OdpowiedzUsuń