Składniki:
1. Kruche ciasto
- kostka masła,
 - 1 i 2/3 szkl. mąki
 - 2/3 szkl. cukru
 - 1 jajko
 
Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, a następnie zagnieść do uzyskania jednolitej masy. Włożyć do lodówki na 0,5h.
Masa serowa:
- kiełbaska serowa ( przemielony twaróg) masa ok. 25dag
 - 1 jajko,
 - budyń śmietankowy,
 - 0,5 szkl. cukru
 
Ser, żółtko, budyń i cukier wymieszać razem. Ubić pianę z białka i dodać do masy serowej delikatnie mieszając.
Wylepić foremki do tartelinek kruchym ciastem. Na ciasto nałożyć ulubiony dżem (ja użyłam dżemy z jeżyn), a następnie przy pomocy szprycy nałożyć masę serową. 
Piec w temp. 180 st. C przez ok. 30min.
A skąd ta kiełbaska serowa?? Jaką firmę polecasz :):)
OdpowiedzUsuń