Składniki:
- kostka masła,
- 20 dag cukru,
- 3 łyżki kakao,
- 30 dag mąki,
- jajko,
- łyżeczka proszku do pieczenia ( ew. sody oczyszczonej)
- krówki ok. 10 szt. (tak jak pisałam może być inny rodzaj nadzienia)
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki wymieszać razem, a następnie zagnieść jednolite ciasto.
- Wstawić do lodówki na 10 min.
- Po wyjęciu z lodówki formować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego, następnie delikatnie spłaszczyć. Położyć na środek 1/3 krówki, zalepić i ponownie uformować kulkę.
- Układać na foremce wyłożonej papierem di pieczenia.
- Piec w temp. 170- 180 st. C przez ok. 10-12 min.
Dziękuję za odwiedziny, ciasteczka wyglądają smakowicie ja też uwielbiam czekoladę. Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do nauki szydełkowania. Miło mi spotkać krajankę bo i ja mieszkam w Szczecinie.
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuńDziękuję za wizytę i udział w candy,
pozdrawiam,
Asia
asia-majstruje.blogspot.com