Ciasto jest wilgotne, zawsze wychodzi i przede wszystkim bardzo łatwe w przygotowaniu co jest jego główną zaletą.
Zapraszam do wypróbowania przepisu i dzielenia się w komentarzach uwagami.
Składniki:
- 3 tabliczki czekolady gorzkiej,
- 2 tabliczki czekolady mlecznej,
- kostka masła,
- szklanka mąki,
- szklanka cukru,
- 4 dojrzałe banany,
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 łyżki kakao,
- 4 jajka
Przygotowanie:
1. Czekoladę rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej.
2. W oddzielnej misce przygotować wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, kakao) oraz banany pokrojone w kostkę.
3. Rozpuszczoną masę czekoladową wlać do miski z "suchymi" składnikami dodać jajka. Całość energicznie wymieszać (można mikserem na małych obrotach)
4. Przygotować tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Przelać masę czekoladową do tortownicy.
5. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 170-180 st. C przez ok. 1h.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :D